Over mij

Ik ben Lies.

Mama van Nim (2014) en Boyd (2017) en het lief (en bijna vrouw) van Zita.

Samen wonen we in het groene en bosrijke Hechtel met onze 2 honden, 2 katten en enkele kippen.

‚Äč

Wat ik altijd al heb willen worden, en dit schreef ik ook steevast in de vriendenboekjes die ik mocht invullen, was MAMA! Dit is steeds mijn grote droom geweest en gelukkig ook uitgekomen. Ik ben de super fiere en trotse mama van Nim en Boyd.

 

Hoe blij ik ook was is dit niet altijd rozengeur en maneschijn geweest… Ongeveer een  half jaar na de geboorte van Boyd kreeg ik het emotioneel en psychisch heel zwaar met twee kleine kinderen. Ik was enkel en alleen nog maar “mama” naar mijn gevoel… Maar ik was totaal niet de mama die ik wou zijn. Ik had een heel kort lontje, ik barst vaak zomaar in tranen uit en voelde me echt niet goed in mijn vel. Mijn relatie en kinderen verdienden zoveel beter dus stapte ik met deze klachten naar de huisarts. 

 

Nadat ze naar mij geluisterd had schreef ze me een tijdje thuis en stelde ook voor om eens te gaan praten met een psycholoog.
Al na 1 sessie gaf deze me de opdracht om iets te zoeken voor mezelf. Iets waar ik eventjes geen mama moest zijn en waar ik energie uit kon putten ipv dat alles me energie kostte…
Ik ben vroeger altijd heel creatief geweest en heb ook nog gewerkt als goudsmid. Misschien moest ik dit maar weer oppikken want ik deed dit echt super graag! Maar met de komst van mijn oudste dochter heb ik deze job opgezegd omwille van de grote afstand dat ik elke dag moest rijden naar mijn werk. Dit zag ik toen helemaal niet zitten met een pasgeboren baby… Ik heb geen enkel moment spijt gehad van deze beslissing, mijn kinderen komen steeds op nummer 1!

Ik haalde dus mijn werkmaterialen weer boven en begon thuis wat juwelen te maken.
Ik had wel eens gehoord over moedermelkjuwelen en vond dit wel interessant. Ook omdat ik zelf borstvoeding gaf en wist hoe bijzonder dit is. Ik wou hier graag een blijvende herinnering aan dus ging op zoek om moedermelk goed te kunnen conserveren en verwerken zodat deze gebruikt kon worden in juwelen. 

 

Heel veel opzoekwerk later kwam ik erachter dat dit toch wel een heel gesloten wereldje is. Niemand wil zijn exacte formule delen met de buitenwereld en dus ging ik zelf aan de slag in de keuken. Na heel veel proberen en mislukken had ik uiteindelijk een manier gevonden die goed werkte. Ik maakte heel veel proefjes en observeerde zorgvuldig de teststukken. Pas toen ik me er zeker genoeg over voelde, ging ik voorzichtig wat reclame maken in mijn omgeving. En ook mijn eigen ketting met eigen moedermelksteen liet ik vaak zien.

Stilletjes aan kwamen er wat bestellingen binnen van vrienden en kennissen. Dit zorgde dan weer voor mond-aan-mond reclame waardoor ik ook wat meer bestellingen kreeg.
Ik startte officieel in bijberoep en maakt mijn eigen Facebookpagina.

Annaliesa was geboren!

 

Ik had nooit durven, dromen dan Annaliesa zo snel zou groeien! Steeds meer en meer mensen vinden hun weg naar mij. Mensen die me hun verhaal vertellen en waarvan ik dit verhaal mag omzetten naar een juweel om voor eeuwig te koesteren. Ik ben elke dag zo dankbaar dat ik dit mag doen voor jullie, dankjewel!

 

Liefs,
Lies x